Det blev inget beslut om hur inriktningen för designutbildningarna ska se ut framöver.
Ärendet bordlades eftersom facken vill förhandla.
På måndagen hade dekanen för konst och humaniora beslutsmöte. Hur kvaliteten på utbildningarna ska höjas var en av punkterna på agendan.
– Kvalitetsbrister finns framför allt på kandidatutbildningarna och det krävs en kvalitativ skärpning i så väl akademiskt som konstnärligt, säger Peter Aronsson, dekan på fakulteten.
Högskoleverket utvärderar med jämna mellanrum och man har fått kritik på de punkterna flera gånger och de ska göra en ny granskning i år. Hur detta skulle kunna gå till presenterades i ett förslag av Sara Hyltén-Cavallius, prefekt men fick bordläggas på grund av att facken vill mbl-förhandla innan något beslut fattas.
– Ett stort problem i dag är att vi har två designutbildningar som konkurrerar med varandra samtidigt som studentkullarna minskar. Eftersom vi tävlar med Konstfack, HDK, i Umeå så har vi inte råd att dessutom konkurrera med oss själva, säger Sara Hyltén-Cavallius.
Från fackförbundens sida är det viktigt att hitta rutiner som fungerar i den nya organisationen och att begära mbl-förhandling var ett sätt att stämma i bäcken.
– Vi uppfattar att det här är fråga om förändringar som har betydelse för verksamheten och ska förhandlas, säger Anders Fröjmark, ordförande för Saco vid Linnéuniversitetet.
Verksamhetsförändringar och inriktning hänger intimt samman med lokaliseringsfrågan. Enligt ett förslag som presenterades i december ska designutbildningarna bedrivas på tre orter.
– Allt hänger ihop. Det är många aktörer i det här och det är en regional angelägenhet där många tycker saker. Det här är en process, säger Sara Hyltén-Cavallius.
Frågan om lokalisering av utbildningen ska behandlas av universitetsstyrelsen i februari.