Datorn och mobiltelefonen ger frihet. Men med frihet kommer ansvar, menar elevkårerna.
Oskar Kindberg är ordförande i Jenny Nyströmskolans elevkår. Han var själv inte på plats vid föreläsningen. Oskar Kindberg menar att det är oklart vilka som var stökiga.
– I krönikan framstår det som att samtliga brast i respekt. När jag läser kommentarerna på nätet verkar det som att många ville lyssna på föreläsningen.
– Det är frihet under ansvar. Gymnasiet är en frivillig utbildning, då måste man ta eget ansvar. Så länge telefonen är tyst och man inte stör någon annan är det inget problem, säger Oskar Kindberg.
Henrik Källén, ordförande i Lars Kaggskolans elevkår, var inte heller på plats. Han menar att en del av ansvaret ligger på lärarna.
– När vi går på vissa föreläsningar tar vi inte ens med dator på uppmaning av lärarna. På vissa lektioner kan lärarna säga till att stänga datorn och då gör man det, säger Henrik Källén.
Han menar att man självklart inte ska sitta med datorn på en sådan föreläsning. Däremot är datorn användbar på många sätt i skolarbetet.
– Det är jättebra att kunna anteckna på datorn. Men det är otroligt lätt att göra annat, man kan gå in på Facebook till exempel.
Elin Wernersson, ordförande i Stagneliusskolans elevkår, var inte där. Men hon följde diskussionen på torsdagen.
– Jag tycker att det är varje individs ansvar att vara artig och ha respekt för den som pratar. Samtidigt framställer krönikan det på fel sätt. Det riktas mot eleverna, medan det kanske var föreläsarna som inte var tillräckligt intressanta, säger Elin Wernersson.
Hon motsätter sig att föreläsningen avbröts.
– Det hade varit bättre om de tagit tag i det direkt och tagit hjälp av lärarna. Då hade man inte förstört för dem som var intresserade.